En Zengin 3 Çinli Kadın

Çin’de kadınlar iş hayatının çok önemli bir parçası. Çin’de kadınların işgücüne katılım oranı Dünya’nın çoğu ülkesinden daha fazla. Buna rağmen firmaların %95’inde CEO’lar hala daha erkeklerden oluşuyor.

Çin’in en zengin kadınlarından bazıları fimalarındaki görevlerine devam ediyor. Diğerleri ise zenginliklerini aile bireylerinin kurduğu firmalara borçlu.

Çinli en zengin kadınlarının çoğu Çin dışında pek tanınmıyor. Hatta çoğunu sıradan Çinliler’in de tanımadığını söyleyebilirim.

China Daily’de çıkan Çin’in en zengin kadınları ile ilgili bir yazıdan yola çıkarak Çin’deki en zengin üç kadını ve servetlerini araştırdım. Edindiğim bilgileri de tabloya koydum. Çinli kadınlar hakkında detaylı bilgileri de tablonun altına yazdım.

İsimFirmaServet
Yang HuiyuanCountry Garden33.9 milyar dolar
Wu WajunLongfor Properties Co. Ltd19.3 milyar dolar
Zhong HuijuanHansoh Pharmaceutical Group19 milyar dolar
En zengin 3 Çinli kadın

Yang Huiyan

Yang Huiyan, 2007’de babası Yeung Kwok Keung’dan kendisine miras kalan inşaat devi Country Garden Holdings’in %57’sine sahip.

Yang Huiyan’in kardeşi Yang Ziyuan de Country Garden Holdings şirketinin yönetim kurulunda.

Yang Huiyan, 2017’de New York Borsası’nda halka açılan Çinli eğitim firması Bright Scholar Education Holdings’in de sahibi

Yang Huiyan, Ohio State University mezunu.

Wu Yajun

Booking.com

Wu Yajun, Hong Kong merkezli emlak şirketi Longfor Properties’in kurucularından biridir. Aynı zamanda şirketin sahibi.

Wu Yajun, 1993 yılında eski eşi Cai Kui ile birlikte Longfor Properties firmasını kurdu. Çiftin 2012 yılında boşanmasının ardından Cai Kui şirketten tamamen çekildi.

Mühendislik mezunu olan Wu Yajun, emlak endüstrisine girmeden önce gazetecilik yaptı.

Çok sayıda alışveriş merkezinin sahibi olan Longfor Properties bünyesindeki alışveriş merkezlerini her yıl 300 milyondan fazla kişi ziyaret ediyor.

Zhong Huijuan

Zhong Huijuan, ilaç üreticisi Hansoh Pharmaceutical firmasının başkanı ve dörtte üç hisse sahibidir. Firmanın ürettiği ilaçların başında kanser, psikoaktiflik, diyabet ilaçları geliyor.

Merkezi Jiangsu Eyaleti’ndeki Lianyungang şehrinde bulunan Hansoh Pharmaceuticals, 2019 yılında Hong Kong borsasında halka açılmıştır.

Zhong Huijuan’in eşi Sun Piaoyang da sahibi olduğu Şangay merkezli Jiangsu Hengrui Medicine firması ile ilaç milyarderlerleri arasında yer alır.

Yorum bırakın

Yorum yaparak veya soru sorarak herkesın yeni bilgiler öğrenmesine yardımcı olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top